Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, 2010 yılı temmuz ayından itibaren faaliyetlerini Diş Hekimliği Fakültesi’ne bağlı bir birim olarak çalışan Gülşah-Mert TATAR Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastanesi’nde sürdürmektedir. Hastanemiz, lokal ve genel ameliyathanelerinde hastaların ayaktan veya yatarak muayene ve tedavi edildikleri, ağız, diş ve çene bölgelerinde girişimsel cerrahi tekniklerin uygulandığı 16 yataklı bir tedavi merkezidir. Gülşah-Mert TATAR Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastanesi, diş hekimliği alanında ülkemizin ilk branş hastanesi olma özelliğini taşımaktadır. Klinik ve lokal ameliyathanede toplam 26 diş üniti vardır. Hastanemizin gelişmiş fiziksel şartları sayesinde hastalara konforlu bir tedavi hizmeti sunulmakta ve stajyer hekimlerin daha rahat bir ortamda staj yapmaları sağlanmaktadır. Bununla birlikte fakülte bünyesinde diğer üniversitelerin de hizmet alabilecekleri sert doku kesme cihazı, 3 boyutlu katı modelleme cihazı, çok fonksiyonlu çiğneme simülatörü gibi çeşitli cihazların bulunduğu çağdaş bir araştırma laboratuvarı da bulunmaktadır. Bilimsel düşüncenin ışığı altında araştırmalarına yön veren, yeni teknolojileri yakından takip ederek bölgemizde çağdaş bir tedavi hizmeti sunan ana bilim dalımızda aralarında anesteziyoloji ve reanimasyon, dahiliye ve pediyatri uzmanlarının da bulunduğu 1 profesör, 6 doçent, 3 doktora öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 4 doktora öğrencisi, 27 uzmanlık öğrencisi olmak üzere 32 asistan hekim görev yapmaktadır. Amacımız, toplumumuza yüksek standartlarda sağlık hizmeti verirken, yurtiçi ve yurtdışı meslektaşlarımızın bilgi ve deneyimlerini arttırabilecekleri ve her türlü bilimsel araştırmayı gerçekleştirebilecekleri bir referans hastanesi olmaktır. Akademik kadromuz, bunu başarabilecek yeterli dinamizme sahiptir ve süratle büyümeye devam etmektedir.

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

PROF. DR.