Tıp Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı
Tıp Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı

Tarihçe

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı eğitim faaliyetleri 1990-1991 yılları arasında başlamış olup, ilk araştırma laboratuvarı 1992 yılında kurulmuştur. 1994 yılında Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalının, morfoloji bilim dalından ayrılmasıyla Prof. Dr. Saim ÖZDAMAR ilk anabilim dalı başkanlığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra, Prof. Dr. Recep KUTLUBAY ve Prof. Dr. Birkan YAKAN anabilim dalı başkanlığını devam ettirmiştir. Halen Prof. Dr. Arzu YAY’ın anabilim dalı başkanlığı öncülüğünde araştırma laboratuvarları ve öğrenci laboratuvarlarında öğretim elemanlarıyla birlikte eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir. Anabilim dalı, Tıp Fakültesi temel bilimler binası içinde yer alıp; öğretim üyesi odaları, araştırma laboratuvarları ve bir toplantı salonundan oluşmaktadır. Öğretim üyeleri tarafından Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bölümlerine yönelik teorik ve pratik dersler verilmektedir. Ayrıca Tıpta uzmanlık, yüksek lisans ve doktora eğitimini de sürdürmektedir. Anabilim dalında tüm akademik yıl boyunca eğitimi desteklemek amaçlı seminer ve makale sunumları yapılmaktadır. Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalı ışık mikroskobu, immünohistokimya, hücre kültürü, Western blot, ELISA ve üremeye yardımcı tekniklerin kullanıldığı metodlar ile 300’ün üzerinde ulusal ve uluslararası araştırma makalesi ile literature katkı sağlamıştır. Halen 5 öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi ve yüksek lisans/doktora öğrencileri ile çalışmalarına devam etmektedir. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalı, kuruluşundan günümüze kadar geçen süre içinde önemli başarılar elde etmiş ve gelecek perspektifinde ise, bilimsel araştırmalara devam ederek ulusal ve uluslararası alanda prestijini artırmayı hedeflemektedir.

PROF.DR.

ARZU HANIM

YAY

HİSTOLOJİ-EMBRİYOLOJİ ANABİLİM DALI (BAŞKAN)